Використання соцмереж на виборах: Трамп

Використання соцмереж на виборах: Трамп "перекинув" звинувачення Клінтон

Укрінформ
Нинішній глава Білого дому Дональд Трамп переадресував усі підозри щодо використання соціальних мереж з метою збільшення підтримки на виборах на свою колишню опонентку Гілларі Клінтон.

Відповідний допис американський президент розмістив на своїй сторінці у Twitter.

"Пам'ятаєте, коли вони казали під час кампанії, що Дональд Трамп робить чудові виступи та збирає великі натовпи, але витрачає набагато менше грошей, не використовуючи соціальні медіа, а також величезного та майстерного персоналу нечесної Гілларі", - зазначив глава Білого дому.

Допис Трампа з'явився на тлі дискусій у Сполучених Штатах, пов'язаних зі скандалом навколо британської кампанії Cambridge Analytica, яка використовувала базу даних 50 млн користувачів Facebook для таргетингової політичної реклами. Ці зусилля могли значно підвищити шанси Трампа на президентських виборах у США, вважають його опоненти.

Читайте також: Цукерберг визнав провину за витік даних користувачів з Facebook

При цьому, в окремих американських ЗМІ поширюється альтернативна думка, що таку саму технологію використовував кандидат у президенти Барак Обама в 2012 році, а також Гілларі Клінтон на останніх президентських виборах у США.

Фото: Xinhua/Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-