Держдеп прокоментував президентські вибори в Росії

Держдеп прокоментував президентські вибори в Росії

Укрінформ
Державний департамент США назвав перемогу Путіна на президентських виборах в Росії очікуваною та звернув увагу на численні порушення під час голосувань на виборчих дільницях та обмеження основних прав і свобод людей.

З відповідною заявою виступила в вівторок під час брифінгу в Вашингтоні офіційний представник Держдепартаменту США Хізер Науерт, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Насамперед, я просто хотіла би зауважити, що нічого неочікуваного не сталося в тому, що Володимир Путін був переобраний і залишився лідером Росії", - зауважила представник зовнішньополітичного відомства.

Читайте також: АР: Трамп хоче зустрітися з Путіним - обговорити Україну й "гонку озброєнь"

"Ми вже тривалий час тут говоримо про обмеження багатьох свобод, якими люди в Росії мали би користуватися, але не мають такої можливості", - додала Науерт.  

Вона підкреслила, що в Вашингтоні уважно стежили за висновками міжнародних спостерігачів на цих виборах, зокрема, від ОБСЄ.

"Вони випустили попередню доповідь щодо виборів... У нас є всі причини довіряти цим висновкам", - наголосила представник Державного департаменту США.

Читайте також: Британія обіцяє і далі тиснути на Росію через її “руйнівну поведінку”

У цьому зв'язку вона навела кілька цитат з доповіді БДІПЛ/ОБСЄ, у тому числі, що "вибори в Росії проходили в надмірно контрольованому юридичному й політичному середовищі й супроводжувалися постійним придушенням критики".

Читайте також: Російські псевдовибори у Криму стануть додатковим аргументом для санкцій - Петренко

Крім того, вона нагадала про те, що "обмеження на фундаментальні свободи привели до недостатнього рівня конкуренції" на виборах. Науерт навела приклади порушень, такі як проплачені голосування, затримання та ув'язнення опозиційних лідерів.

Нагадаємо: президентські вибори в Росії відбулись минулої неділі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-