Трамп звинуватив екс-директора ФБР у брехні під присягою

Трамп звинуватив екс-директора ФБР у брехні під присягою

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп звинуватив у брехні під присягою колишнього директора ФБР Джеймса Комі.

Відповідний допис глава Білого дому розмістив на своїй твіттер-сторінці у суботу, після перегляду телепрограми на каналі Fox News, повідомляє Укрінформ.

"Вау! Подивіться, Комі збрехав під присягою сенатору G (республіканцю Чаку Гресслі – ред.), коли його запитали: "Чи були ви коли-небудь анонімним джерелом ... або знали когось іншого, хто був анонімним джерелом?" Він сказав категорично: "Ніколи, ні". Він збрехав, як чітко показали "Фокс та друзі" (передача на телеканалі Fox News – ред.)", - написав Трамп.

Як повідомляв Укрінформ, ввечері п'ятниці генеральний прокурор США Джефф Сешнс оголосив про звільнення заступника глави ФБР Ендрю Маккейба, який разом з Джеймсом Комі проводив розслідування щодо зв'язків кампанії Трампа з росіянами. Причому Маккейб сам подав у відставку через тиск на нього з боку Білого дому, яка формально мала початися в день його 50-річчя, у неділю. Однак він був офіційно звільнений за півтора дні до виходу на пенсію.

Читайте також: У США звільнили заступника глави ФБР, який займався "російським" розслідуванням

Генпрокурор, який одночасно очолює Міністерство юстиції та якому підпорядковане ФБР, пояснив своє рішення тим, що Маккейб начебто допускав витоки секретної інформації у ЗМІ щодо втручання росіян у президентську кампанію в США.

Сам Маккейб спростовує ці звинувачення та заявляє, що таким чином адміністрація Трампа намагається дискредитувати розслідування по Росії, а також безпосередньо ФБР для того, щоб відвести загрозу від свого президентства.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-