Швеція та КНДР завершили триденні переговори у Стокгольмі

Швеція та КНДР завершили триденні переговори у Стокгольмі

Укрінформ
У Стокгольмі завершилися триденні переговори глав МЗС Швеції та КНДР. У шведському МЗС зазначають, що основною темою переговорів була безпека на Корейському півострові.

Про це повідомляє DW з посиланням на агенцію dpa.

Міністри закордонних справ Північної Кореї та Швеції Рі Чон Хо та Маргот Вальстрьом у суботу, 17 березня, завершили триденні переговори, в центрі уваги яких перебували питання безпеки. Перемовини, які окремі оглядачі схильні вважати дипломатичною підготовчою роботою до зустрічі лідерів США та Північної Кореї, відбувалися у приміщенні шведського МЗС у Стокгольмі, повідомляє агенція dpa.

Міністри "обговорили можливості та виклики, пов'язані з продовженням дипломатичних зусиль, спрямованих на досягнення мирного врегулювання конфлікту", - йдеться у заяві шведського МЗС. Також зазначається, що на переговорах йшлося й про інші теми, як-от гуманітарну ситуацію в КНДР та санкції ООН.

Читайте також: У Стокгольмі обговорили підготовку зустрічі Трампа з Ким Чен Ином

"Головний фокус у переговорах був зосереджений на безпековій ситуації на Корейському півострові", - заявила після завершення перемовин Маргот Вальстрьом, яку цитує агенція AP. При цьому шведська міністерка закордонних справ не зазначила, чи візит до Стокгольма призвів до якогось подальшого розвитку ситуації у питанні щодо можливої зустрічі лідерів США та КНДР.

Як повідомлялося, тиждень тому президент США Дональд Трамп заявив, що готовий зустрітися із лідером КНДР Кім Чен Ином ймовірно у травні поточного року. Пізніше головними претендентами на проведення даної зустрічі Трамп назвав Швецію та Швейцарію.

Фото: AFP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-