У США звільнили заступника глави ФБР, який займався

У США звільнили заступника глави ФБР, який займався "російським" розслідуванням

Укрінформ
Генеральний прокурор адміністрації Трампа Джеф Сешнс звільнив заступника директора ФБР та активного учасника "російського" розслідування Ендрю Маккейба за два дні, як той мав піти на пенсію.

Про це йдеться в розгорнутому матеріалі американського центрального видання The Washington Post. 

"Сешнс оголосив про своє рішення в заяві близько 10-ї вечора п'ятниці, зазначивши, що і генеральний інспектор Мін'юсту, і дисциплінарний офіс ФБР виявили, "що пан Маккейб здійснив несанкціоноване розголошення інформації ЗМІ та був невідвертим – у тому числі під присягою – що відбувалося неодноразово", - зазначає видання. 

Генпрокурор звільнив Маккейба трохи більше ніж за добу, коли він мав піти у відставку. Як повідомляв Укрінформ, заступник глави ФБР заявив про це наприкінці січня. Тоді він пояснив своє рішення щільною критикою з боку президента Трампа, представників Республіканської партії, а також звинувачень у необ'єктивності розслідувань.

Читайте також: У Трампа хочуть обмежити в часі і тематиці розслідування Мюллера - ЗМІ

Таким чином, Маккейб це може відобразитися на його пенсійних виплатах. Хоча, як зазначає CNN, він може це оскаржити в суді.

Сам Маккейб спростовує всі звинувачення та пов'язує такий крок з боку адміністрації Трампа його участю в розслідуванні ФБР щодо зв'язків кампанії Дональда Трампа з російським урядом. "Це стало частиною триваючої війни нинішньої адміністрації з ФБР та офісом Спеціального прокурора, які продовжуються і донині. Їх наполегливість у цій кампанії лише підкреслює важливість роботи Спеціального прокурора", - заявив Ендрю Маккейб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-