Спецпрокурор направив запит у Trump Organization на документи, пов'язані з РФ  — NYT

Спецпрокурор направив запит у Trump Organization на документи, пов'язані з РФ — NYT

Укрінформ
Спецпрокурор Роберт Мюллер направив Trump Organization повістку з вимогою надати ряд документів, в тому числі ті, що стосуються Росії.

Про це повідомляє The New York Times з посиланням на джерела.

"Спеціальний радник Роберт С. Мюллер в останні тижні зробив запит в Trump Organization надати документи, включно ті, що пов'язані з Росією", - йдеться у повідомленні.

Як зазначає видання, це перший відомий випадок, коли спецпрокурор запитує документи, безпосередньо пов'язані з бізнесом Дональда Трампа.

Повістка стала черговою ознакою того, що розслідування, яке, за словами юристів Трампа, повинно було на цей момент завершитися, триватиме, як мінімум, ще кілька місяців.

Читайте також: Колишній помічник Трампа працюватиме лобістом на Тимошенко

Видання пише, що Мюллер вивчає роль у передвиборній кампанії Трампа, яку могли зіграти іноземні гроші. Так, протягом останніх тижнів слідчі ФБР опитували свідків, включно з радником з Об'єднаних Арабських Еміратів, щодо потоку грошей з цієї країни до США.

Зазвичай Trump Organization виконувала прохання слідчих конгресу про надання документів за їх запитами, і немає ніяких ознак того, що компанія планує чинити опір повістці.

Нагадаємо, в Сполучених Штатах триває ряд паралельних розслідувань – як в обох палатах американського Конгресу, так і в ФБР – щодо встановлення фактів втручання Росії в президентські вибори в США, а також можливої змови з росіянами кампанії Дональда Трампа.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-