Трюдо впевнений, що відставка Тіллерсона не завадить відносинам зі США

Трюдо впевнений, що відставка Тіллерсона не завадить відносинам зі США

Укрінформ
Канада й США продовжуватимуть підтримувати тісні дружні відносини після відставки державного секретаря Рекса Тіллерсона.

Таку думку висловив прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми продовжуватимемо розбудовувати міцні продуктивні відносини та рухатися уперед, підкреслюючи близькість, спорідненість та унікальність відносин, якими є дружба між США та Канадою», - сказав Трюдо.

Він додав, що прекрасно спілкується не лише з Тіллерсоном, а й іншими високопоставленими членами чинної Адміністрації США. «У нас були прекрасні робочі відносини з багатьма людьми в Адміністрації, у тому числі й Рексом Тіллерсоном, і з його наступником паном Помпео», - наголосив прем'єр-міністр Канади.

За його словами, Канада та США тісно співпрацюють по широкому колу питань ще із часу приходу до влади Дональда Трампа.

Читайте також: Разом з Тіллерсоном у відставку подають високопоставлені чиновники Держдепу

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок глава Білого дому заявив про намір призначити на посаду державного секретаря США Майка Помпео, який нині очолює ЦРУ. Формально повноваження Тіллерсона на чолі Держдепартаменту завершуються 31 березня.

Він виступив у вівторок з прощальною промовою, передавши свої повноваження заступнику Джону Саллівану, поки новий держсекретар не пройде повну процедуру затвердження в Сенаті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-