Туск хоче на саміті ЄС обговорити застосування хімречовини у Британії

Туск хоче на саміті ЄС обговорити застосування хімречовини у Британії

Укрінформ
Президент Європейської ради Дональд Туск ініціює обговорення лідерами ЄС питання застосування Росією бойової хімічної речовини на території Великої Британії на саміті ЄС, який пройде 22-23 березня.

Про це в Туск написав у Twitter, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

«Я висловлюю повну солідарність із прем'єр-міністром Терезою Мей у зв'язку з брутальним нападом, організованим, найвірогідніше, Москвою. Я готовий внести це питання до порядку денного засідання Європейської ради наступного тижня», - заявив Туск.

Як відомо, 4 березня у британському містечку Солсбері була здійснена спроба вбивства 66-річного екс-працівника ГРУ Сергія Скрипаля та його 33-річної доньки Юлії. Вони були госпіталізовані, однак досі перебувають у стані коми. Також постраждало ще понад 20 осіб.

Читайте також: Британія висилає 23 російських дипломатів та скасовує “контакти високого рівня” — Мей

Скотленд-Ярд офіційно оголосив, що вважає отруєння замахом на вбивство, вчиненим за допомогою нервово-паралітичної речовини.

Раніше прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей заявила, що Росія "з високою ймовірністю" відповідальна за отруєння екс-шпигуна Сергія Скрипаля.

Канцлер ФРН Ангела Меркель рішуче засудила цей напад, вона серйозно сприймає оцінку британського уряду з питання про відповідальність Росії за цей напад.

До неї приєдналися США, Австралія, інші країни, а також НАТО і Євросоюз.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-