Трамп назвав причину звільнення Тіллерсона

Трамп назвав причину звільнення Тіллерсона

Відео
Укрінформ
Президент США Дональд Трамп пояснив своє рішення відправити у відставку Держсекретаря Рекса Тіллерсона тим, що вони мали розбіжності, зокрема в питаннях Ірану.

Про це президент повідомив в ефірі C-Span.

"Рекс і я обговорювали це (відставку, - ред.) впродовж тривалого часу. Ми ладнали насправді досить добре, але ми мали розбіжності. Якщо поглянути на угоду по Ірану, я думаю, що вона жахлива. А він думав, що вона хороша. Я хотів або розірвати угоду, або зробити щось з нею, Тіллерсон ж думав трохи інакше", - сказав Трамп.

Читайте також: Тіллерсон не знає, чому його звільнив Трамп - The Hill

За словами президента, з Майком Помпео вони у всьому мають однакові позиції та "схожий процес мислення". Трамп вважає, що саме таким має бути Держсекретар, тому Помпео і замінить Тіллерсона.

Трамп підкреслив, що рішення про відставку Тіллерсона він прийняв самостійно.

"Багато рішень, наприклад, про відносини з КНДР, я приймаю радячись з багатьма людьми. Але це рішення, повірте, я прийняв сам", - наголосив він.

Читайте також: Тіллерсон у прощальній промові попередив про небезпеку з боку Кремля

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок глава Білого дому заявив про намір призначити на посаду державного секретаря США Майка Помпео, який нині очолює ЦРУ. Формально повноваження Рекса Тіллерсона на чолі Держдепартаменту завершуються 31 березня.

Він виступив у вівторок з прощальною промовою, передавши свої повноваження заступнику Джону Саллівану, поки новий держсекретар не пройде повну процедуру затвердження в Сенаті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-