Тіллерсон у прощальній промові попередив про небезпеку з боку Кремля

Тіллерсон у прощальній промові попередив про небезпеку з боку Кремля

Укрінформ
Державний секретар США Рекс Тіллерсон, якому президент США подякував за службу та відправив у вівторок у відставку, під час фінальної промови зауважив, що на російському напрямі потрібно докласти чимало зусиль, й назвав поведінку Кремля тривожною.

З відповідною заявою він виступив у вівторок в Державному департаменті США, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Багато зусиль доведеться ще докласти для відповіді на поведінку і дії з боку російського уряду, які викликають тривогу", - наголосив глава зовнішньополітичного відомства США.

Читайте також: Стало відомо, хто очолить Держдеп США до призначення Помпео

Він підкреслив, що Росія "повинна ретельно зважити, чи відповідають її дії інтересам російського народу, а також світу в більш загальному контексті". За його словами, продовження розвитку ситуації по нинішній траєкторії, "очевидно, призведе до більшої ізоляції (Росії – ред.)". Така ситуація, на його переконання, не відповідає нічиїм інтересам.

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок глава Білого дому заявив про намір призначити на посаду державного секретаря США Майка Помпео, який нині очолює ЦРУ. Формально повноваження Рекса Тіллерсона на чолі Держдепартаменту завершуються 31 березня. Натомість він виступив у вівторок з прощальною промовою, передавши свої повноваження заступнику Джону Саллівану, поки новий держсекретар не пройде повну процедуру затвердження в Сенаті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-