Стало відомо, хто очолить Держдеп США до призначення Помпео

Стало відомо, хто очолить Держдеп США до призначення Помпео

Укрінформ
Держсекретар США Рекс Тіллерсон, про відставку якого офіційно оголосив президент Дональд Трамп, передав виконання обов'язків своєму заступнику Джону Саллівану, поки новий держсекретар не пройде процедуру призначення.

З відповідною заявою Тіллерсон виступив особисто під час брифінгу в Державному департаменті США в вівторок, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Після завершення цього дня я передаю всі повноваження на посаді державного секретаря США заступнику (Джону – ред.) Саллівану", - зауважив Тіллерсон.

Водночас, він зазначив, що формально вважатиметься державним секретарем США до 31 березня.

Крім того, Тіллерсон наголосив на необхідності впорядковано провести процес передачі повноважень новому керівнику Державного департаменту США. При цьому він закликав співробітників відомства залишатися зосередженими на виконанні своїх обов'язків.

Читайте також: Тіллерсон не знає, чому його звільнив Трамп - The Hill

Як повідомляв Укрінформ, президент США Дональд Трамп заявив про рішення замінити Рекса Тіллерсона на посту державного секретаря США Майком Помпео, який наразі очолює ЦРУ. Новий кандидат має пройти процедуру слухань в профільному комітеті Сенату США, а також бути затвердженим під час голосування в верхній палаті американського Конгресу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-