США визнали відповідальність Росії у справі Скрипаля

США визнали відповідальність Росії у справі Скрипаля

Укрінформ
Сполучені Штати довіряють висновкам британського розслідування, яке встановило очевидну причетність Росії до отруєння колишнього співробітника ГРУ ГШ РФ Сергія Скрипаля та його доньки на території Великої Британії.

Про це йдеться в офіційній заяві держсекретаря США Рекса Тіллерсона, яку він зробив після розмови з британським колегою Борисом Джонсоном, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми повністю довіряємо розслідуванню у Великій Британії та його оцінкам, що Росія, схоже, несе відповідальність за атаку з використанням нервово-паралітичних реагентів, що мала місця минулого тижня в Солсбері", - заявив глава зовнішньополітичного відомства США.

Читайте також: США готові надати будь-яку підтримку Британії в розслідуванні справи Скрипаля

Він наголосив, що подібного роду замахи на вбивство приватних громадян не мають жодних виправдань.

"Ми обурені тим, що Росія, як виявляється, знову була втягнута в таку поведінку. Від України до Сирії, а тепер і в Великій Британії, Росія продовжує бути безвідповідальним чинником нестабільності у світі, що відверто нехтує суверенітетом інших держав та життям їхніх громадян", - наголошується в заяві.

Читайте також: За отруєнням Скрипаля "з високою ймовірністю" стоїть Росія - прем'єр Британії

При цьому Держсекретар США підкреслив, що всі замовники та виконавці повинні бути притягнуті до відповідальності.

"Ми й надалі солідарні з нашими союзниками в Сполученому Королівстві та продовжимо тісно взаємодіяти у наших відповідях", - підкреслив державний секретар США.

Як відомо, 4 березня у британському містечку Солсбері була здійснена спроба вбивства 66-річного екс-працівника ГРУ Сергія Скрипаля та його 33-річної доньки Юлії. Вони були госпіталізовані, однак досі перебувають у стані коми. Крім них, постраждало ще понад 20 осіб.

Скотленд-Ярд офіційно оголосив, що вважає отруєння замахом на вбивство, вчиненим за допомогою нервово-паралітичної речовини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-