Республіканці в Конгресі відмовились обмежувати мінімальний вік для купівлі зброї

Республіканці в Конгресі відмовились обмежувати мінімальний вік для купівлі зброї

Укрінформ
Попри гостру загальнонаціональну дискусію в США щодо обмеження обігу зброї, республіканці в Конгресі, які мають підтримку потужного збройного лобі, відмовились підвищувати мінімальний вік громадян, які можуть купувати гвинтівки в магазинах.

З відповідною заявою виступив у вівторок голова Палати представників США республіканець Пол Райан після зустрічі з учнями з Флориди, де недавно сталася трагедія.

"Нам не варто забороняти (купівлю – ред.) зброї для законослухняних громадян. Нам варто зосереджуватися на тому, щоб переконатися, що перш за все громадяни, які не повинні отримувати зброю, не отримали цієї зброї", - заявив спікер Палати представників Пол Райан.

Читайте також: Стрілянина у російській Казані: є загиблий та поранені

Дискусії про введення обмежень для володіння зброєю в США виникли після того, як озброєний 19-річний Ніколас Круз кілька тижнів тому увірвався до старшої школи в місті Паркленд (штат Флорида) та розстріляв учнів і вчителів. Тоді загинули 17 людей, кілька десятків дістали поранень різного ступеню тяжкості.

Пізніше було встановлено, що Круз законно купив напівавтоматичну гвинтівку в 18-річному віці в штаті Флорида. До слова, в США навіть пиво дозволяється продавати людям, старшим від 21 року.

Чергова трагедія в школі знову порушила питання щодо введення обмежень на вільний продаж зброї, наприклад, заборонити володіння психічно неврівноваженими людьми, а також підлітками до 21 року. Навіть президент Трамп публічно погодився з необхідністю запровадження певних обмежень.

Читайте також: Трамп пропонує озброїти вчителів

Натомість Національна стрілецька організація (NRA) виступила категорично проти вікових урізань для потенційних покупців та запропонувала навпаки посилити охорону в школах, для чого знадобиться придбати ще більше зброї. Президент Трамп виступив з іншою ідеєю – озброїти вчителів, щоправда, за його словами, лише 20%, які пройшли військову службу або відучилися на спеціальних курсах. А це 640 тис. вчителів, які працюють на повній ставці у школах (з 3,2 млн за статистикою), що за кількістю більше особового складу Сухопутних військ США, який становить близько 541,2 тис. військових.

Тим часом громадські організації, в тому числі молодіжні, такі як учні з Флориди, активно просувають необхідність внесення змін до законодавства США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-