Трамп не наказував протидіяти кіберзагрозам РФ на виборах - адмірал

Трамп не наказував протидіяти кіберзагрозам РФ на виборах - адмірал

Укрінформ
Керівник кібер-командування США адмірал Майк Роджерс заявив, що не отримував від президента Дональда Трампа прямих розпоряджень щодо протистояння кіберзагрозам з боку Росії.

Про це він заявив у вівторок, під час слухань у Комітеті Сенату з питань Збройних сил, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ні, я не отримував", - заявив керівник американського Кібер-командування у відповідь на запитання сенатора-демократа Джека Ріда про те, чи отримував він розпорядження від президента через міністерство оборони протистояти кібер-операціям росіян.

Водночас, він заперечив висловлюванню сенатора Ріда, що Сполучені Штати чекають склавши руки нападу з боку РФ. Роджерс зауважив, що діє в межах повноважень щодо гарантування кібербезпеки країни, однак американська сторона не діє так само, як росіяни в кібер-просторі у відповідь.

Читайте також: Кібербезпека: до Сенату США внесли законопроект про співпрацю з Україною

Адмірал також зауважив, що росіяни навряд чи змінять свою поведінку ближчим часом, оскільки "вони не сплатили сповна" для того, щоб такі зміни стали можливими.

Майк Роджерс підтвердив, що США очікують втручання Росії у вибори до Конгресу Сполучених Штатів наприкінці нинішнього року. Однак, за його словами, можливості уряду США є достатніми для того, щоб протистояти подібним загрозам з боку інших країн.

Фото DW

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-