Фейгін обіцяє розказати у Європі про

Фейгін обіцяє розказати у Європі про "особливості правової системи" РФ

Укрінформ
Російський адвокат Марк Фейгін, який захищає українських політв'язнів, заявляє, що представники мін'юсту і адміністрації президента Росії дуже хочуть позбавити його статусу адвоката, але є колеги, які виступають за нього.

Про це Фейгін повідомив кореспонденту Укрінформу.

"Цікаві і бурхливі події зараз розгортаються у спорі за мій статус. Крутяться люди з мін'юсту РФ і адміністрації президента Росії, щоб позбавити мене статусу. Але є й такі шановані колеги, які розуміють, що неможливо позбавляти статусу за запис у Twitter. Тому результат боротьби поки що не вирішено", - сказав Фейгін.

Раніше він також зазначав, що у разі позбавлення його адвокатського статусу "це буде не крапкою у даній історії, а трьома крапками". У такому разі Фейгін, за його словами, вирушить з візитом в Європу, у США і "там розповідатиме про особливості правової системи в Росії".

Фейгін оцінював свої шанси на збереження статусу як 50 на 50.

Читайте також: Фейгін завтра зустрінеться з Сущенком

Як повідомлялося, 6 грудня 2017 року кваліфікаційна комісія Адвокатської палати Москви проводила розгляд скарги прокремлівського блогера Анатолія Шарія на Фейгіна. У результаті засідання перенесли на 24 січня 2018 року, потім - на 27 лютого. Пізніше Марк Фейгін повідомив, що даний розгляд взагалі перенесено на "невизначений час".

На підтримку адвоката виступили IV Форум вільної Росії, опозиційний політик Олексій Навальний, російський Союз солідарності з політв'язнями тощо. Також на підтримку Фейгіна виступили правозахисники зі Швеції і США.

Марк Фейгін - російський адвокат, який захищав українських політв'язнів: Надію Савченко, Мустафу Джемілєва, Ільмі Умерова. На даний час він захищає кореспондента Укрінформу Романа Сущенка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-