Берлін прокоментував резолюцію Радбезу ООН щодо Сирії

Берлін прокоментував резолюцію Радбезу ООН щодо Сирії

Укрінформ
У Німеччині вітають рішення Ради Безпеки ООН щодо Сирії і закликали терміново надавати гуманітарну допомогу.

Про це йдеться в заяві МЗС ФРН, оприлюдненій пізно ввечері в суботу, передає кореспондент Укрінформу в Німеччині.

«Ми вітаємо сьогоднішню угоду в Раді Безпеки і одностайне прийняття Резолюції 2401, яке має привести до паузи у військових діях; і тепер нам необхідно в повній мірі використовувати її без подальших зволікань», - йдеться в заяві.

МЗС Німеччини закликає всі сторони в Сирії прийти до дійсно тривалого припинення бойових дій і зробити можливими негайні і необмежені поставки гуманітарної допомоги. Терміново потрібна можливість евакуації тяжкохворих і поранених, а також найбільш вразливих груп населення, таких як діти, йдеться в документі німецького зовнішньополітичного відомства. Терміново потрібен доступ до нужденних сімей. «Кожна хвилина на рахунку. На рахунку кожне життя», - йдеться в заяві.

Читайте також: Радбез ООН проголосував резолюцію щодо Сирії

При цьому у відомстві підкреслюють, що, хоча полегшення після жорстоких страждань має першочергове значення, покращення ситуації все ж може бути забезпечене тільки в довгостроковій перспективі з допомогою політичного рішення, тому перепочинок тепер повинен використовуватися для досягнення прогресу в Женевському політичному процесі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-