Нідерланди зробили крок до скасування закону, що блокував асоціацію Україна-ЄС

Нідерланди зробили крок до скасування закону, що блокував асоціацію Україна-ЄС

Укрінформ
Нижня палата парламенту Нідерландів проголосувала за скасування закону про консультативний референдум, через який в 2016 році було заблоковано Угоду про асоціацію Україна-ЄС.

Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на NOS.

76 депутатів з коаліційних фракцій проголосували за законопроект, який регулює скасування чинного закону. Законопроект подала міністр внутрішніх справ Кайса Оллонгрен. Проти проголосували 69 опозиційних депутатів.

В ході дебатів стало зрозуміло, що жодна з опозиційних партій не згодна з тим, як уряд хоче позбутися закону про референдум.

Кілька опозиційних партій заявили, що спочатку хотіли побачити альтернативу, і вони не розуміють, чому Оллонгрен не дочекалася оцінки консультативного референдуму.

Читайте також: До референдуму у Нідерландах доклали руку фейкові українці з РФ - NYT

Через кілька тижнів закон про скасування буде розглянуто в Сенаті (верхня палата парламенту). Тут теж урядові партії мають сильну більшість.

Як повідомляв Укрінформ, 6 квітня минулого року в Нідерландах пройшов консультативний референдум щодо ратифікації Угоди про асоціацію Україна-ЄС. Згідно із офіційними результатами, "проти" ратифікації угоди Нідерландами проголосували 61% виборців (2 млн 509 тис. 395 виборців). "За" проголосувало 38,21% виборців(1 млн 571 тис. 874 виборці). Явка становила 32,28%.

Згодом 30 травня Нідерланди ратифікували Угоду про асоціацію Україна-ЄС, ставши таким чином останньою країною ЄС, яка ратифікувала Угоду про асоціацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-