Держдеп має намір створити нову структуру – з питань кіберактивності

Держдеп має намір створити нову структуру – з питань кіберактивності

Укрінформ
Державний департамент США має намір створити нове бюро з питань протистояння злочинній кіберактивності, яке очолить помічник державного секретаря США.

Про це повідомила в вівторок у Вашингтоні речниця Державного департаменту США Хезер Науерт, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Держсекретар звертався до Конгресу щодо створення нового бюро в Державному департаменті, яке займатиметься питанням кібер-активності",- зауважила офіційний представник зовнішньополітичного відомства США.

Читайте також: У Держдепі назвали ще один механізм тиску на Росію

Вона також зазначила, що в Держдепартаменті з'явиться спеціальний посланник з питань кібер-діяльності.

"Мета полягає в тому, щоб змінити стан речей, щоб створити кібербюро, яке очолить помічник держсекретаря", - підкреслила Науерт.

У цьому зв'язку вона підтвердила, що відомство підвищує важливість боротьби з проявами злочинної кіберактивності.

Читайте також: Кібербезпека України: американці зробили перший крок

Водночас, речниця Держдепу зауважила, що для більш ефективної протидії злочинній діяльності потрібно також залучати приватний сектор, корпорації, які займають провідні позиції у глобальній мережі.

"Ми не регулюємо діяльності Facebook, ми не регулюємо діяльності Google", - зазначила Науерт, додавши, що ці компанії мають долучитися до протистояння й допомогти зусиллям урядового сектору США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-