Тіллерсон розповів, як змінилися його стосунки з Путіним

Тіллерсон розповів, як змінилися його стосунки з Путіним

Укрінформ
Держсекретар США Рекс Тіллерсон запевняє, що особисте знайомство з російським президентом Володимиром Путіним ще з часів керівництва корпорацією Exxon Mobile не заважає йому вести політику тиску на Росію через невиконання нею міжнародних зобов'язань.

Про це держсекретар США сказав в інтерв'ю телеканалу CBS, стенограму якого в понеділок поширив Державний департамент, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Це було по-іншому, оскільки мені довелося дуже добре обмірковувати все, - розповів Тіллерсон про свій перший візит до Кремля на посаді держсекретаря. - Єдине, що я йому сказав: "Пане президенте, перед вами та сама людина, тільки з іншими повноваженнями". 

Читайте також: Хімзброя в Сирії: Тіллерсон вважає, що Росія може натиснути на Асада

Тіллерсон зауважив, що перед цим його знайомство з Путіним тривало 18 років, коли він ще очолював Exxon Mobile. За його словами, у той час він зосереджувався на досягненні успіху для акціонерів компанії.

Зараз, як зазначив глава Держдепартаменту, динаміка його стосунків з Путіним змінилася. "Те, що представляє він (Путін – ред.), відрізняється від того, що я зараз представляю. І я сказав йому: "Я зараз представляю американський народ". І я думаю, було важливо сказати йому це прямо в обличчя, щоб він чітко зрозумів це", - сказав Тіллерсон.

Водночас глава Держдепу погодився, що зараз Росія на чолі з Путіним порушує ряд зобов'язань, у тому числі щодо Договору РСМД, в контексті дотримання санкцій проти КНДР, а також щодо повного виведення із Сирії хімічної зброї. "Коли справа доходить до вбивства людей хімічною зброєю (в Сирії – ред.), це не має виглядати якось по-іншому", - підкреслив Тіллерсон, додавши, що такі дії повинні мати наслідки.

Він також підтвердив, що адміністрація зараз готує нові обмеження проти Росії, відповідно до Акту протидії противникам Америки через санкції, який був затверджений минулого року Конгресом і підписаний президентом США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-