США висунули офіційні звинувачення Росії за втручання у вибори

США висунули офіційні звинувачення Росії за втручання у вибори

Оновлено
Укрінформ
Міністерство юстиції Сполучених Штатів висунуло офіційні звинувачення проти трьох російських компаній, у тому числі фабрики тролів - "Агентства інтернет-досліджень", а також тринадцяти російських посадовців, які вважає причетними до втручання у вибори в США.

Про це йдеться в документі, оприлюдненому американським Мін'юстом, передає кореспондент Укрінформу.

У списку звинувачень, зокрема, вказані російське Агентство інтернет-досліджень (в тому числі його підрозділи Mediasintez LLC, Mixinfo LLC, Azimut LLC та Novinfo LLC), компанія Concord Management and Consulting LLC, а також організація Concord Catering. Крім того, в переліку зазначені прізвища фізичних осіб, пов'язаних з діяльністю названих компаній.

У тексті документа, який охоплює 37 сторінок, описується діяльність російських установ щодо втручання в президентські вибори в США.

"Обвинувачуване "Агентство інтернет-досліджень" є російською організацією, причетною до операцій політичного та електорального втручання", - йдеться в доповіді.

При цьому вказується, що ця організація, відома також як фабрика тролів, "найняла сотні людей для своїх операцій, як для створення фіктивних облікових записів, так і для технічної й адміністративної підтримки". Агентство займалося також діяльністю, що класифікується як створення засобів "інформаційної війни проти Сполучених Штатів Америки".

Читайте також: Кабмін пропонує парламенту розширити санкції проти Росії

Компанія Concord Management and Consulting LLC, а також організація Concord Catering пов'язані з різними урядовими контрактами в Росії, які фінансували операції впливу. При цьому згадується так званий проект "Лахта", який має "багато компонентів, частково орієнтованих на аудиторію в Російській Федерації, й решту – на зарубіжних споживачів в різних країнах, включаючи Сполучені Штати".

По справі проти Росії сформоване Велике журі присяжних на федеральному рівні в Вашингтоні, яке підтвердило звинувачення проти фізичних та юридичних осіб РФ з американського боку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-