В США підтвердили проникнення хакерів Кремля до виборчої системи

В США підтвердили проникнення хакерів Кремля до виборчої системи

Укрінформ
Керівник відділу кіберзахисту Міністерства внутрішньої безпеки США Джанет Манфра заявила, що росіяни до президентських виборів 2016 року успішно отримали доступ до списків виборців у кількох американських штатах.

Про це вона розповіла в ексклюзивному інтерв'ю телеканалу NBC News, що вийшло в середу.

"Я не можу обговорювати секретну інформацію публічно... але ми бачили, як цілями (російських хакерів – ред.) став 21 штат, і доступ до виключно невеликої кількості з них був успішно зламаний", - зазначила представник Міністерства внутрішньої безпеки.

Читайте також: Іспанія передала США російського хакера

Відповідаючи на уточнююче запитання, чи йдеться саме про російські урядові структури, а не просто про російських хакерів, чиновниця зауважила: "Так, у цьому немає сумнівів".

При цьому в публікації наводяться слова екс-міністра внутрішньої безпеки Джея Джонсона, який очолював відомство в період останніх президентських виборів у США.

"2016 рік був "дзвінком", і зараз перед керівництвом штатів і федеральним урядом стоїть задача робити щось до того, як на нашу демократія нападуть знову", - підкреслив колишній міністр.

Читайте також: ЦРУ очікує на втручання РФ під час нового волевиявлення в США

Як повідомляв Укрінформ, зараз у США проводиться кілька паралельних розслідувань щодо втручання Росії у президентські вибори в Сполучених Штатах, у тому числі у ФБР та Конгресі США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-