Адвокатська палата Москви спробує позбавити Фейгіна статусу 27 лютого

Адвокатська палата Москви спробує позбавити Фейгіна статусу 27 лютого

Укрінформ
Розгляд в Адвокатській палаті Москви питання про можливе позбавлення Марка Фейгіна статусу адвоката проходитиме не 7 лютого, як повідомлялося раніше, а 27 лютого.

Про це Фейгін розповів кореспондентові Укрінформу.

"Повідомляю, що засідання ради Адвокатської палати Москви відбудеться 27 лютого. Мене можуть позбавити статусу адвоката лише за кілька твітів, зроблених торік у червні. Шанси, як і раніше, фіфті-фіфті. Безпосередньо пов'язую розкручування цієї історії з тим, що я веду справу Сущенка, та й взагалі з усією моєю опозиційною громадською діяльністю і практикою політичної адвокатури. Я докучаю - мене хочуть відсунути", - сказав Фейгін.

Читайте також: До Сущенка у день народження пустять лише консула

Він також уточнив, що в разі позбавлення його адвокатського статусу, «це буде не крапкою в цій історії, а тільки трьома крапками». «Якщо мене позбавлять статусу, я поїду з візитом до Європи, до США. І буду там розповідати про особливості правової системи в Росії», - резюмував адвокат.

Як повідомлялося, 6 грудня 2017 року кваліфікаційна комісія Адвокатської палати Москви проводила розгляд скарги прокремлівського блогера Анатолія Шарія на Фейгіна. У підсумку засідання перенесли на 24 січня 2018 року. Після цього в підтримку адвоката виступили IV Форум вільної Росії, опозиційний політик Олексій Навальний, російський Союз солідарності з політв'язнями та ін. Також на підтримку Фейгіна виступили правозахисники зі Швеції і США.

Марк Фейгін - російський адвокат, який захищав українських політв'язнів: Надію Савченко, Мустафу Джемілєва, Ільмі Умерова. Нині він захищає кореспондента Укрінформу Романа Сущенка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-