США назвали Росію відповідальною за продовження хіматак у Сирії

США назвали Росію відповідальною за продовження хіматак у Сирії

Укрінформ
США висловили стурбованість у зв'язку з новими випадками застосування режимом Асада хімзброї проти мирних громадян і нагадали про зобов'язання РФ ліквідувати її залишки по всій території Сирії, які Москва не виконала.

Про це йдеться в офіційній заяві речниці Державного департаменту США Хезер Науерт, поширеній у понеділок, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Сполучені Штати серйозно стурбовані у зв'язку з триваючими повідомленнями про те, що сирійський режим використовує хлорний газ для терору проти невинних цивільних, цього разу в провінції Ідліб біля міста Серакіб", - наголосила офіційний представник Держдепу.

Читайте також: Росія знову перешкоджає ООН засудити застосування хімічної зброї в Сирії

Таким чином, ця атака стала шостим випадком застосування хімзброї протягом останніх 30-ти днів у Сирії.

"Ми закликаємо міжнародне співтовариство заявити в один голос, використовуючи всі можливості для того, щоб публічно натиснути на режим Асада й тих, хто його підтримує, щоб він припинив застосування хімічної зброї, а також притягнути до відповідальності всіх причетних за ці жорстокі напади", - наголосили в дипломатичному відомстві США.

Читайте також: Сирійський вертоліт скинув бомбу з хлором у провінції Ідліб - ЗМІ

При цьому в Держдепі нагадали заяву Рекса Тіллерсона минулого тижня в Парижі, що "в кінцевому рахунку, Росія несе відповідальність за жертви в Східній Гуті та за незліченну кількість інших сирійців, постраждалих від хімічної зброї після того, як РФ долучилася до конфлікту в Сирії.

"Прикриваючи сирійський режим від відповідальності, Росія не виконала своїх зобов'язань. Необхідно однозначно покласти край використанню хімічної зброї всіма сторонами в Сирії. Народ Сирії страждає, решта світу спостерігає", - підкреслили в Державному департаменті США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-