У Конгресі США з'явився законопроект щодо захисту ЗМІ від насильницьких дій

У Конгресі США з'явився законопроект щодо захисту ЗМІ від насильницьких дій

Укрінформ
Законопроект, який на тлі війни президента США Дональда Трампа зі ЗМІ пропонує запаровадити додаткову відповідальність за фізичний напад на журналістів, з'явився на порядку денному Палати представників США.

У цьому зв'язку автор документа, демократ Ерік Сволвелл у понеділок поширив офіційну заяву, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Кампанія та адміністрація президента Дональда Трампа створили токсичну атмосферу. Йдеться не лише про навішування ярликів (таких як #FakeNews) на повідомлення щодо його (Трампа – ред.) постійних помилок, а й про те, що журналістів і ЗМІ він называє "антиамериканськими цілями", тим самим підбурюючи до насильства", - зауважив конгресмен.

Читайте також: Конгрес США проголосує законопроект на підтримку України в кіберпросторі

"Під час своєї кампанії та з моменту набуття повноважень президент Трамп створив атмосферу надзвичайної ворожнечі по відношенню до преси, називаючи провідні ЗМІ "плямою на Америці", "тими, хто намагається позбавити США історії та спадщини", а також "ворогами американського народу". У цьому зв'язку законодавець також звернув увагу на перепост відео, зроблений президентом у Твітері, де персонаж, схожий на нього, розбиває голову іншому з емблемою "CNN", а також де "Трамп-потяг" переїжджає людину, позначену логотипом "CNN".

Читайте також: Сенатор-демократ закидає Трампу створення "конституційної кризи" в США

Після цього країною прокотилася хвиля насильств проти журналістів з боку осіб, які зокрема підтримують гасла кампанії Дональда Трампа.

"Такі антагоністичні вислови сприяють поширенню думки – незалежно від (політичних – ред.) поглядів, що насильство проти людей, які працюють у журналістиці, є дедалі більш прийнятним", - наголосив член Конгресу.

Читайте також: Фондовий ринок США обвалився

У цьому зв'язку автор зауважив, що Закон про захист журналістів робить федеральним злочином залякування або навмисне заподіяння тілесних ушкоджень журналістові.

"(Закон) ясно наголошує, що напад на журналістів і репортерів є неприйнятним, і допоможе правоохоронним органам карати тих, хто перешкоджає збору журналістської інформації", - наголосив член Конгресу США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-