Наступальні озброєння: США вказали Кремлю на нові пункти угоди

Наступальні озброєння: США вказали Кремлю на нові пункти угоди

Укрінформ
США нагадали Росії про набуття чинності 5 лютого головних обмежень Договору щодо подальшого скорочення стратегічних наступальних озброєнь (нового договору СНО) і наголосили, що очікують від Росії його виконання.

Про це йдеться в офіційній заяві речниці Державного департаменту США Хезер Науерт, поширеній у понеділок, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Сполучені Штати зі свого боку провели всі скорочення й досягли визначених лімітів у серпні 2017 року. Російська Федерація неодноразово заявляла про свою прихильність новому договору про СНО, включаючи досягнення головних обмежень, і ми очікуємо, що наш майбутній обмін даними в рамках договору підтвердить цю прихильність", - наголошується в заяві.

У Держдепі підкреслили, що реалізація нового договору про СНО "підвищує безпеку" США і союзників, а також вносить більшу стабільність, прозорість і передбачуваність у відносини між Москвою і Вашингтоном. "Це критично важливо в період, коли знизився рівень довіри у відносинах між двома країнами", - зауважили у відомстві.

США і Росія повинні надати дані про свої стратегічні ядерні арсенали протягом ближчого місяця. Згідно з домовленістю, сторони можуть перевіряти надані цифри. 

"Новий договір про СНО залишається одним із найважливіших компонентів підтримки глобальних зусиль у сфері нерозповсюдження та стратегічної стабільності у відносинах між Сполученими Штатами і Російською Федерацією", - підкреслили в Державному департаменті США.

Читайте також: “Кремлівська доповідь” США: список є, санкцій нема, але основне - страх залишився

Як повідомлялося, договір між США і Росією про заходи щодо подальшого скорочення і обмеження стратегічних наступальних озброєнь був підписаний у квітні 2010 року. Більшість положень договору набули чинності 5 лютого 2011 року. Зараз набувають чинності основні обмеження, передбачені в договорі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-