Ядерна стратегія США свідчить про нову гонку озброєнь - Габріель

Ядерна стратегія США свідчить про нову гонку озброєнь - Габріель

Укрінформ
Оприлюднена ядерна стратегія США є свідченням розкручування нової спіралі гонки озброєнь.

Про це йдеться в заяві міністра закордонних справ ФРН Зігмара Габріеля, поширеній прес-службою МЗС, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Рішення уряду США про нову тактичну ядерну зброю показує, що спіраль нової гонки ядерних озброєнь вже закручена. Як в роки «холодної війни», особливо уразливі ми, в Європі. Ось чому саме Європа повинна висувати нові ініціативи з контролю над озброєннями і роззброєння», - підкреслив Габріель.

Він зазначив, що в останні роки міжнародна обстановка у сфері безпеки різко змінилася. «Розвиток подій у Східній Європі у зв'язку з анексією Криму призвів до серйозної втрати довіри до Росії. Дані про те, що Росія озброюється не тільки традиційним, але і ядерними озброєннями, очевидні», - заявив німецький міністр.

Читайте також: США оновили свою ядерну доктрину

Габріель також нагадав, що в Азії також все гостріше ставиться під питання ядерне озброєння і глобальний порядок.

За його словами, взаємне прискорення розробки нової ядерної зброї посилає неправильні сигнали і зберігає небезпеку розкручування нової спіралі гонки озброєння.

Глава німецького МЗС підкреслив необхідність суворого дотримання існуючих договорів з контролю над озброєннями. «Замість нових систем озброєнь нам потрібні нові ініціативи в галузі роззброєння», - переконаний міністр.

Він запевнив, що уряд Німеччини докладає всіх зусиль для досягнення прогресу в глобальному роззброєнні. «Нашою довгостроковою метою, як і раніше, має бути світ без ядерної зброї», - підсумував глава німецької дипломатії.

Як повідомлялося, США 2 лютого опублікували оновлену ядерну доктрину Nuclear Posture Review, де викладені плани Пентагону за адміністрації Дональда Трампа щодо ядерної зброї.

Вона, зокрема, передбачає оновити ключову "ядерну тріаду" - міжконтинентальні балістичні ракети, балістичні ракети підводних човнів і літаки-носії бомб з ядерними боєголовками.

Пентагон також пропонує розвивати нові, малопотужні ядерні бомби, які можна буде запускати з субмарин або суден, а отже, Вашингтону не обов'язково буде покладатися на розміщення арсеналу в Європі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-