Держдеп пояснив, як Наришкін і Ко змогли в'їхати в США

Держдеп пояснив, як Наришкін і Ко змогли в'їхати в США

Укрінформ
Керівники розвідувальних відомств Росії Сергій Наришкін, Олександр Бортніков та Ігор Коробов змогли в'їхати на території США, оскільки американська адміністрація частково призупинила дію санкцій проти них.

Таке пояснення дала в четвер речниця Державного департаменту США Хезер Науерт, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Я можу сказати вам в загальному контексті, якщо певні речі перебувають в інтересах національної безпеки Сполучених Штатів, такі як інші країни, ми маємо можливість утримати це (застосовані санкції, що обмежують в'їзд до США – ред.), щоб люди могли приїхати до Сполучених Штатів", - зауважила офіційний представник відомства.

Вона підкреслила, що ці інтереси включають, зокрема, спільні зусилля в антитерористичній діяльності.

"Немає секрету в тому, що попри наші численні розбіжності – і ми про них щойно говорили – з російським урядом, ми також маємо сфери, де повинні працювати разом, і одна з них – боротьба з тероризмом та ІДІЛ, і на цьому я зупинюся", - зазначила представник Держдепартаменту США.

Читайте також: Глава ЦРУ розповів про мету зустрічей з керівниками російських розвідслужб

Вона також не стала відповідати на уточнюючі запитання про в'їзд керівників російських розвідслужб до США, які перебувають під санкціями. У цьому зв'язку Науерт послалася на правила не коментувати питання видачі віз окремим особам.

Як повідомляв Укрінформ, днями ЗМІ оприлюднили інформацію, що минулого тижня Вашингтон відвідали директор Служби зовнішньої розвідки Росії Сергій Наришкін, глава ФСБ Олександр Бортніков і керівник ГРУ Росії Ігор Коробов.

Читайте також: Від Білого дому вимагають пояснень через візит "головного розвідника" РФ

Усі троє перебувають під санкціями США. Візити відбулися за кілька днів до того, як американська адміністрація представила Конгресу "Кремлівську доповідь" згідно з Актом протидії противникам Америки через санкції, затвердженим минулого року Конгресом і підписаним президентом Сполучених Штатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-