Трамп ризикує втратити директора ФБР - ЗМІ

Трамп ризикує втратити директора ФБР - ЗМІ

Укрінформ
Директор ФБР Крістофер Рей може оголосити про відставку в разі, якщо глава Білого дому затвердить рішення про оприлюднення так званої доповіді Нуньєса.

Про це повідомив у четвер телеканал CNN із посиланням на джерела, обізнані в ситуації.

«Високопоставлені чиновники Білого дому занепокоєні, що в.о. директора ФБР Крістофер Рей може оголосити про відставку, якщо буде оприлюднена дуже суперечлива доповідь республіканців про начебто зловживання ФБР під час спостережень», - зазначається в повідомленні.

Читайте також: ФБР отримало ще одне приватне досьє на Трампа

Рей висловив розчарування, що хоча президент Трамп і призначив його очолити ФБР після того, як звільнив Джеймса Комі, проте його рекомендації щодо доповіді конгресмена Нуньєса не беруться до уваги.

Сам Крістофер Рей напряму не погрожував піти у відставку під час розмови з президентом Трампом, оскільки, за словами джерела, це не його методи.

Як повідомляв Укрінформ, республіканська більшість в Комітеті з питань розвідки Палати представників проголосувала за оприлюднення секретної доповіді, яка розкриває начебто зловживання Законом про зовнішнє розвідувальне спостереження (Foreign Intelligence Surveillance Act, FISA) за часів попередньої адміністрації.

Читайте також: У Конгресі США хочуть розсекретити документ щодо стеження за кампанією Трампа

У доповіді йдеться, що метою цих дій було отримання можливості стеження за оточенням Дональда Трампа.

Демократи виступили категорично проти цього рішення комітету, яке впродовж п'яти днів після голосування мав затвердити президент Трамп. Сам же глава Білого дому заявив у вівторок, що документ однозначно буде оприлюднений.

Читайте також: ФБР виступило проти оприлюднення Білим домом секретної доповіді Нуньєса

Згодом ФБР висловило серйозні занепокоєння у зв'язку з наміром адміністрації президента обнародувати секретну доповідь конгресмена Девіда Нуньєса.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-