ФБР виступило проти оприлюднення Білим домом секретної доповіді Нуньєса

ФБР виступило проти оприлюднення Білим домом секретної доповіді Нуньєса

Укрінформ
ФБР висловило занепокоєння у зв'язку з наміром адміністрації президента оприлюднити секретну доповідь конгресмена Нуньєса, яка стверджує, що спецслужби упереджено ставилися до кампанії Трампа та вели за ним стеження.

Про це Бюро заявило в середу, передає власний кореспондент Укрінформу.

"ФБР мала обмежену можливість розгляду цього документа за день до того, як комітет проголосував за його оприлюднення. Як ми зазначили під час нашого первинного розгляду, ми глибоко занепокоєні у зв'язку з пробілами у викладенні матеріалу, які можуть серйозно вплинути на точність документа", - наголошується в заяві Бюро.

Читайте також: Трамп назвав Росію противником США, поставивши її в один ряд з тероризмом

Заява ФБР стала чи не першим випадком, коли Бюро публічно виступило на іншій стороні з Департаментом юстиції та адміністрацією Білого дому.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні республіканська більшість в Комітеті з питань розвідки Палати представників проголосувала за оприлюднення секретної доповіді, яка розкриває начебто зловживання Законом про зовнішнє розвідувальне спостереження (Foreign Intelligence Surveillance Act, FISA) за часів попередньої адміністрації. У доповіді йдеться, що метою цих дій було отримання можливості стеження за оточенням Дональда Трампа.

Читайте також: У Конгресі США хочуть розсекретити документ щодо стеження за кампанією Трампа

Демократи виступили категорично проти цього рішення комітету, яке впродовж п'яти днів має затвердити президент Трамп. Сам же глава Білого дому заявив у вівторок, що документ однозначно буде оприлюднений.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-