Трамп готується виступити зі зверненням щодо стану справ у країні

Трамп готується виступити зі зверненням щодо стану справ у країні

Укрінформ
У Конгресі США тривають останні приготування до виступу президента Дональда Трампа перед законодавцями зі щорічним зверненням "Про стан справ у країні".

Очікується, що серед головних тем глава Білого дому окреслить, в тому числі, подальшу зовнішню політику США, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Темою звернення буде "Розбудова безпечної, сильної та величної Америки", що саме президент намагався втілити протягом його першого року роботи", - зауважила напередодні під час брифінгу в Білому домі речник президентської адміністрації Сара Сандерс.

Читайте також: Стало відомо, про що говоритиме Трамп у виступі перед Конгресом

Очікується, що цього року президент США зверне увагу Конгресу на необхідність подальшого розвитку економіки, створення нових робочих місць, запровадження податкової реформи, реформи у сфері інфраструктури. Традиційно, темами звернення можуть стати виклики національній безпеці США, передусім, ракетно-ядерної загрози з боку КНДР, а також продовження глобальної зовнішньої політики Сполученими Штатами.

Поки невідомо, яку увагу глава Білого дому приділить протистоянню російській агресії, в тому числі проти України, а також втручання Кремля у демократичні процеси на Заході. Втім, ця тема є однією з найбільш актуальних останніми днями в Вашингтоні – після того, як адміністрація представила Конгресу так звану "Кремлівську доповідь" в рамках "Акту протидії противникам Америки через санкції".

Читайте також: У Конгресі США хочуть розсекретити документ щодо стеження за кампанією Трампа

Очікується, що президент США також окреслить політику торгівлі США, міграційні питання та ряд інших проблем, актуальних сьогодні для Сполучених Штатів.

Виступ президента США перед Конгресом запланований о 21-й годині за Вашингтоном (о 4-й ранку за Києвом). У цей час у Капітолії зберуться конгресмени й сенатори обох палат головного законодавчого органу, члени адміністрації США та запрошені гості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-