У Конгресі США хочуть розсекретити документ щодо стеження за кампанією Трампа

У Конгресі США хочуть розсекретити документ щодо стеження за кампанією Трампа

Укрінформ
Республіканці в розвідувальному комітеті нижньої палати Конгресу США проголосували за оприлюднення секретного документа, який стверджує, що ФБР начебто зловживало законом, щоб вести спостереження за кампанією Дональда Трампа під час виборів у США.

Голосування відбулося ввечері понеділка, передає власний кореспондент Укрінформу.

Так, Комітет з питань розвідки Палати представників США, більшість членів якого – республіканці, ухвалили оприлюднити в Конгресі секретну доповіді, яка розкриває начебто зловживання Законом про зовнішнє розвідувальне спостереження (Foreign Intelligence Surveillance Act, FISA) за часів попередньої адміністрації.

Читайте також: Білий дім заперечує участь Трампа у відставці заступника глави ФБР

Документ, який ще називають доповідною запискою Нуньєса (голови розвідкомітету Девіда Нуньєса), на своїх чотирьох сторінках стверджує, що ФБР використало закон FISA для того, щоб отримувати дозволи на стеження за представниками кампанії Дональда Трампа. При цьому згадується досьє на Трампа, зібране колишнім британським розвідником Крістофером Стілом, інформація з якого потім була категорично заперечена самим Трампом.

Читайте також: Twitter виявив тисячі репостів повідомлень Трампа російськими "ботами"

Тим часом, Демократична партія виступає проти публікації записки. Зокрема, конгресмен-демократ Адам Шифф підкреслив, що голосування комітету, в якому більшість членів- республіканці, було проведене в такий спосіб, що "особисті інтереси президента були поставлені вище, ніж власні інтереси (самого комітету – ред.), та вище національних інтересів".

Читайте також: Нідерланди попереджали США про атаку російських хакерів на штаб Клінтон - ЗМІ

Тепер президент Трамп матиме п'ять днів, щоб прийняти рішення, чи будуть у нього заперечення щодо публікації документа.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-