Закон із санкціями проти РФ завадив мільярдним угодам у сфері оборони - Держдеп

Закон із санкціями проти РФ завадив мільярдним угодам у сфері оборони - Держдеп

Укрінформ
Держдеп США заявив у понеділок, що закон щодо санкцій проти Росії завадив реалізації міжнародних договорів РФ у сфері розвідки та оборони на загальну суму в кілька мільярдів американських доларів.

Про це йдеться в заяві речниці Державного департаменту США Хезер Науерт, про яку першим повідомило в ніч на вівторок інформагентство Reuters.

"Сьогодні ми повідомили Конгресу про те, що це законодавство та його реалізація стримують оборонні продажі Росії", - заявила офіційний представник американського зовнішньополітичного відомства.

Читайте також: Адміністрація США провела секретний брифінг для Конгресу щодо санкцій проти РФ

"З часу прийняття ... законодавства, за нашими оцінками, іноземні уряди відмовилися від планів або оголошених закупівель у розмірі кількох мільярдів доларів для проведення оборонних закупівель у Росії", - зазначила Науерт.

Як повідомляв Укрінформ, раніше в понеділок старший член Комітету з питань закордонних справ Сенату США Бен Кардін повідомив, що представники американської адміністрації провели секретний брифінг у Конгресі.

Читайте також: США звинуватили Росію у порушенні санкцій щодо КНДР

За його словами, це стосувалося закону CAATSA (Акту протидії противникам Америки через санкції), й зокрема положення, яке передбачає застосування санкцій проти тих, хто "реалізує суттєві транзакції з російськими секторами оборони та розвідки".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-