США ввели санкції проти польської фірми за торгівлю вугіллям з Донбасу - ЗМІ

США ввели санкції проти польської фірми за торгівлю вугіллям з Донбасу - ЗМІ

Укрінформ
Міністерство фінансів США повідомило про розширення санкцій, пов’язаних з нападом Росії на Україну.

У новому чорному списку США опинилася зареєстрована в Польщі фірма Doncoaltrade з Катовиць через її зв’язок з Олександром Мельничуком, одним із лідерів проросійських сепаратистів з Луганська.

Про це повідомляє Польське радіо з посиланням на wyborcza.pl.

"Проти фірми Doncoaltrade з Катовиць було введено санкції уряду США, пов’язані з нападом Росії на Україну", – йдеться у повідомленні.

Про санкції стало відомо безпосередньо перед першим візитом до Варшави державного секретаря США Рекса Тіллерсона у п’ятницю ввечері.

Минулого року українські ЗМІ повідомляли, що за посередництвом Росії до Польщі постачається вугілля з шахт на Донбасі, контрольованих російськими найманцями. Таким чином, вони можуть також заробляти на веденні війни проти України.

Читайте також: Порошенко впевнений у результативному продовженні антиросійських санкцій

Також українські мас-медіа повідомляли, що однією з фірм, яка імпортує до Польщі вугілля з захоплених російськими найманцями шахт, є, власне, Doncoaltrade, зареєстрована в Польщі 2012 року. Проти Олександра Мельничука, ключового співвласника катовицької фірми, у п’ятницю також було введено санкції.

Загалом за агресію проти України США ввели у п’ятницю, 26 січня, санкції проти 21 росіянина і українця, а також проти 20 фірм, здебільшого російських. Серед росіян, проти яких було введено санкції, опинився, зокрема, віце-міністр енергетики РФ Андрєй Черєзов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-