ФБР розкрило частину файлів з розслідування смерті

ФБР розкрило частину файлів з розслідування смерті "батька російської пропаганди"

Укрінформ
ФБР розкрило частину файлів з розслідування загибелі екс-міністра друку РФ Михайла Лєсіна в 2015 році, якого вважають "батьком російської пропаганди", підтвердивши попередні висновки поліції щодо смерті ненасильницького характеру.

Про це повідомило в п'ятницю "Радіо Свобода"

"Файл з 56-ти сторінок, розкритий правоохоронним агентством США 26 січня, містить суттєво відредаговані копії медичного й токсикологічного аналізу тіла Лєсіна, а також матеріалів судмедекспертизи записів з камер спостереження готелю, де він жив останні дні", - йдеться в повідомленні.

У доповіді зазначається, що розслідування ФБР встановило відсутність доказів на підтримку версії, що Лєсін загинув внаслідок вбивства або протиправних дій третіх осіб. Таким чином, у ФБР підтвердили попередні висновки слідства поліції.

За висновками прокуратури й поліції Вашингтона від 2016 року, смерть Лесіна була спричинена травмами шиї, тулуба та нижніх кінцівок. Тоді це було названо нещасним випадком в умовах інтоксикації етанолом (сильного сп'яніння). Втім цей висновок викликав недовіру й підозри з огляду на особистість Лєсіна, його наближеність до Кремля та контакти з американською стороною.

Читайте також: У ФБР вважають, що "батька російської пропаганди" вбили за наказом Кремля – ЗМІ

У оприлюднених файлах ФБР зазначається, що слідчі перевірили десятки годин відеоматеріалів з камер спостереження. На кадрах з готелю "Dupont Circle" одна з камер зафіксувала "досить чітке зображення задньої частини голови Лесіна" о 10:48 4 листопада 2015 року. Через приблизно 25 годин після цього тіло Лесіна було знайдено в його кімнаті. При цьому зазначається, що він не виходив з готелю за цей час. 

Нагадаємо, Михайло Лєсін був однією з впливових медіа-фігур в Росії, обіймаючи після кар'єри у ЗМІ посаду спочатку міністра друку, а потім радника президента. У жовтні 2013 року він очолив медіа-холдинг "Газпром-медіа", який об'єднує ряд російських телевізійних компаній та видань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-