Екс-стратег Трампа потрапив під щільну увагу слідства ФБР та Конгресу

Екс-стратег Трампа потрапив під щільну увагу слідства ФБР та Конгресу

Укрінформ
Екс-стратег Білого дому та донедавна близький помічник Дональда Трампа Стів Беннон отримав повістку від спеціального прокурора Роберта Мюллера, а також виклик на засідання комітету Палати представників США по "російській справі".

Про це повідомило у вівторок американське видання The New York Times із посиланням на джерело, обізнане із ситуацією.

"Колишній головний стратег президента Трампа Стівен Беннон минулого тижня отримав повістку від спеціального прокурора Роберта Мюллера, щоб свідчити перед великим журі присяжних в рамках розслідування можливих зв'язків між партнерами Трампа та Росією", - поінформувало джерело.

Читайте також: Скандал в США: Беннон втратив крісло голови Breitbart News

При цьому зазначається, що спецпрокурор Мюллер застосував такий виклик вперше, "щоб отримати інформацію від представника внутрішнього кола Трампа" повною мірою.

Тим не менш, Мюллер може обговорити з Бенноном можливість не свідчити перед присяжними, запропонувавши йому інші умови роботи зі слідством.

"Такою може бути тактика спецпрокурора Мюллера у розслідуванні справи", - зазначає видання.

Читайте також: Трамп про свого екс-радника Беннона: Він втратив здоровий глузд

При цьому звертається увага, що Мюллер викликав повісткою Беннона після виходу в США скандальної книги "Вогонь і лють: всередині Білого дому Трампа". У книзі наводяться слова Беннона, де він критикує, зокрема, Трампа-молодшого через його зустріч з росіянами в період виборів, назвавши це "зрадою".

Тим часом, у вівторок Беннон дає свідчення за закритими дверима у Комітеті з питань розвідки Палати представників США, який веде паралельне розслідування щодо втручання Росії у президентські вибори в США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-