Правозахисники зі Швеції та США виступили на захист Фейгіна�

Правозахисники зі Швеції та США виступили на захист Фейгіна

Укрінформ
Російський адвокат Марк Фейгін, щодо якого 24 січня буде розглядатися скарга із вимогою позбавити його адвокатського статусу, заявив, що на його підтримку виступили правозахисники зі Швеції та США.

Про це Фейгін написав у Twitter.

"Шведська правозахисна організація Civil Rights Defenders і американська Justice International зробили заяву на мою підтримку у зв'язку зі спробою позбавлення мене статусу адвоката", - зазначив Фейгін.

Правозахисники заявляють, що їх "непокоїть переслідування адвоката Марка Фейгіна, яке триває", і припускають, що він "зазнає переслідувань у зв'язку із його законною діяльністю у якості адвоката".

Також Civil Rights Defenders і Justice International нагадують, що Фейгін представляв інтереси Pussy Riot, активістів "Грінпіс", Надії Савченко, Ільмі Умерова та Андрія Піонтковського, а на даний момент є захисником журналіста Укрінформу Романа Сущенка.

Як повідомлялося, 6 грудня Кваліфікаційна комісія Адвокатської палати Москви проводила розгляд скарги прокремлівського блогера Анатолія Шарія на Фейгіна. У підсумку засідання перенесли на 24 січня 2018 року. Після цього на підтримку адвоката виступили IV Форум вільної Росії, опозиційний політик Олексій Навальний, російський Союз солідарності із політв'язнями та ін.

Читайте також: Фейгін оцінив шанси на позбавлення його статусу адвоката

Марк Фейгін - російський адвокат, який захищав українських політв'язнів: Надію Савченко, Мустафу Джемілєва, Ільмі Умерова. Наразі він захищає кореспондента Укрінформу Романа Сущенка. Суд у справі журналіста, на думку адвоката, може розпочатися наприкінці січня. 12 січня Фейгін заявляв, що шанси на збереження або позбавлення його статусу він оцінює як 50 на 50.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-