Глава чеченського

Глава чеченського "Меморіалу" написав листа Путіну

Укрінформ
Заарештований у Росії глава грозненського відділення "Меморіалу" Оюб Титієв написав листа на ім'я президента РФ Володимира Путіна, глави Слідкому Олександра Бастрикіна, директора ФСБ Олександра Бортнікова

Про це повідомляє "Кавказ.Реалии", у розпорядженні якого є копія листа.

"Якщо я визнаю себе винним, це означатиме, що мене змусили визнати себе винним шляхом фізичної дії або шантажем", - написав Титієв.

Як повідомлялося, Титієв був затриманий 9 січня. У МВС Чечні повідомили, що правозахисника підозрюють у зберіганні 180 грамів речовини "із запахом марихуани". Сам затриманий заперечує вину.

За відомостями "Меморіалу", поліцейські схиляли Титієва до самообмови і погрожували "серйозними неприємностями" його родичам.

Суд у Чечні заарештував Титієва на два місяці. 

За даними "Нової газети", раніше Титієву неодноразово погрожували у зв'язку з його правозахисною діяльністю на території Чечні. Він очолив місцеве представництво "Меморіалу" після того, як його попередницю Наталю Естемирову вбили влітку 2009 року.

Держдепартамент США і комісар Ради Європи з прав людини Нілс Муйжнієкс закликав російську владу звільнити Титієва. У німецькому уряді висловили занепокоєння у зв'язку з арештом Титієва.

Читайте також: Глава чеченського "Меморіалу" заявив на суді, що наркотики йому підкинули

Також міжнародні правозахисні організації вимагали від російської влади негайно звільнити главу чеченського "Меморіалу" Титієва і припинити перешкоджати роботі правозахисників у республіці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-