Фейгін оцінив шанси на позбавлення його статусу адвоката

Фейгін оцінив шанси на позбавлення його статусу адвоката

Укрінформ
Захисник незаконно заарештованого в РФ українського журналіста Романа Сущенка Марк Фейгін заявляє, що шанси на збереження чи позбавлення його статусу адвоката 50 на 50.

Про це Фейгін сказав у коментарі кореспонденту Укрінформу напередодні розгляду в Кваліфікаційній комісії Адвокатської палати Москви скарги на нього.

"Нагадаю, що засідання Кваліфікаційної комісії відбудеться 24 січня. До мене доходить інформація, що напередодні розгляду там чинять тиск згори. І там йдуть великі спори. Шанси на збереження чи позбавлення мене статусу адвоката зараз десь 50 на 50", - сказав Фейгін.

За його словами, процес позбавлення статусу просуває Міністерство юстиції РФ з подання Адміністрації президента. "Привід сміховинний - "негідна поведінка" в соціальних мережах. Мовляв, "лаявся нецензурно". І більше нічого на мене немає! Подивимося, що з цього вийде - чи зможуть вони зробити мою нечасту обсценну лексику достатньою основою для заборони на професію", - резюмує адвокат.

При цьому, як наголосив Фейгін, йому і до того постійно ускладнювали умови роботи - "дифамація, тиск по професійній лінії, прослуховування, перлюстрація пошти, нескінченні погрози», а тепер і зовсім можуть позбавити статусу, оскільки він владі як "кістка у горлі".

Читайте також: Журналіста Шаройка арештували, щоб він свідчив проти Сущенка – адвокат

Як повідомлялося, 6 грудня Кваліфікаційна комісія Адвокатської палати Москви проводила розгляд скарги прокремлівського блогера Анатолія Шарія на Фейгіна. У результаті засідання перенесли на 24 січня 2018 року. Після цього на підтримку адвоката виступили IV Форум вільної Росії, опозиційний політик Олексій Навальний, російський Союз солідарності з політв'язнями та інші.

Марк Фейгін - російський адвокат, який захищав українських політв'язнів: Надію Савченко, Мустафу Джемілєва, Ільмі Умерова. Наразі він захищає кореспондента Укрінформу Романа Сущенка. Суд у справі журналіста, на думку адвоката, може початися наприкінці січні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-