ФБР попереджатиме про спроби втручання у вибори у США

ФБР попереджатиме про спроби втручання у вибори у США

Укрінформ
У ФБР створили оперативну групу, яка попереджатиме громадян США та американські компанії про спроби Росії чи інших країн вплинути на вибори у Сполучених Штатах.

Про це повідомляє Bloomberg. 

“ФБР планує попереджати американські компанії та громадян США про спроби Росії чи інших країн шляхом дезінформації та маніпулювання у соціальних мережах вплинути на вибори у Сполучених Штатах”, - йдеться у повідомленні.

Керівник групи Джеффрі Тріколі заявив, що її мета – пролити світло на втручання у виборчий процес, залишаючи компаніям та громадськості право вирішити на власний розсуд, що робити з дезінформацією, фейковими новинами та онлайн-контентом.

За його словами, член групи не хотіли б стати "поліцією думок", а показати "видимість і прозорість" втручання у вибори.

Читайте також: Трамп сумнівається, що свідчитиме перед спецпрокурором Мюллером

Як зазначається, директор ФБР Крістофер Рей ще наприкінці минулого року оголосив про створення цільової групи, однак на той момент жодних подробиць про її роботу не було.

Раніше повідомлялося, що нинішній глава Білого дому Дональд Трамп вважає, що навряд чи йому доведеться офіційно давати свідчення спеціальному прокурору Мюллеру в рамках розслідування щодо втручання Росії у президентські вибори в США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-