"Вагнер" залишив у Сирії 210 "двохсотих" і втричі більше "трьохсотих" — Гіркін

Укрінформ
Так звана ПВК "Вагнер", яка, за даними СБУ, служить прикриттям для спецслужб РФ, втратила в Сирії у 2017 році, щонайменше 210 найманців убитими і понад 600 пораненими.

Про це повідомив на своїй сторінці в ЖЖ колишній ватажок терористів "ДНР", екс-співробітник ФСБ Ігор Гіркін ("Стрєлков"), посилаючись на одного з найманців цієї "приватної військової компанії".

"Трошки про "Вагнера". Сьогодні зустрівся зі старим товаришем, який завершив свій річний контракт у ПВК "Вагнер" ... Нічого особливо нового не почув. Хіба що деяку конкретику щодо втрат "Вагнера" за минулий рік (на кінець листопада - 210 "двохсотих" і втричі більше "трьохсотих" - і, конкретніше, в піхоті цієї ПВК "кожен п'ятий" "здвухсотився", - йдеться в повідомленні Гіркіна.

За словами співрозмовника "Стрєлкова", він служив в тій роті, яка, штурмуючи сирійське місто Дейр-ез-Зор, "побувала в оточенні, втратила більше половини особового складу, двох ротних і всіх ротних командирів".

Читайте також: Найманці "Вагнера" ліквідували ватажків бойовиків на Донбасі - СБУ

Як повідомляла раніше СБ України, Кремль використовує так звані "приватні військові компанії", найбільш відомою з яких є угруповання "Вагнера", для ведення бойових дій не тільки в Україні, а й у Сирії. За словами глави СБУ Василя Грицака, цей проект російських спецслужб дозволяє кремлівським політикам впевнено говорити на публіку і міжнародному співтовариству фрази "їх там немає" або "ми їх туди не посилали".

За оцінками Служби в ПВК "Вагнера" входять понад 5000 осіб. Також відома їх структура і озброєння. Бойовики нібито приватного угруповання проходять підготовку на базі військової розвідки ГШ МО Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-