В Ірані арештований учасник протестів повісився у в’язниці

В Ірані арештований учасник протестів повісився у в’язниці

Укрінформ
В Ірані один з учасників протестних демонстрацій, перебуваючи у в'язниці, покінчив життя самогубством

Про це повідомляє DW.

"Тюремне керівництво підтвердило, що 22-річний молодий чоловік, який був затриманий під час акцій протесту, повісився в туалеті. Причини самогубства поки не названі", - йдеться в повідомленні.

В даний час загальна кількість затриманих на демонстраціях невідома. За різними даними, їх може бути від 1000 до 1800. У понеділок були звільнені 159 осіб.

Коментуючи хвилю протестів в країні, президент Ірану Хасан Роухані заявив, що "останнє слово - за народом". "Люди мають законне право вимагати від нас, щоб ми їх бачили і чули, а також виконували їхні вимоги", - заявив він.

У той же час заступник міністра юстиції Ірану Хамід Шахріарі пообіцяв застосувати до організаторів протестів вищу міру покарання - смертну кару.

Читайте також: Іран звинувачує сусідів у розпалюванні нестабільності у країні

Державні ЗМІ пишуть, що організаторами демонстрацій проти діючого режиму є або члени опозиційної угруповання "Народних моджахедів", або представники монархистского руху.

При цьому іранські органи безпеки стверджують, що в організації протестів також беруть участь американські спецслужби. Однак глава ЦРУ Майк Помпео це спростував.

Як повідомлялося, масові протести в ряді іранських міст почалися 28 грудня 2017 року. Спочатку вони були спрямовані проти економічної політики Тегерана і зростання цін, потім учасники акцій почали виражати загальне невдоволення урядом країни. В результаті заворушень було вбито 18 осіб, ще двоє загинули внаслідок нещасного випадку під час акції протесту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-