У Саудівській Аравії підтвердили, що 11 принців у в’язниці за несплату комуналки

У Саудівській Аравії підтвердили, що 11 принців у в’язниці за несплату комуналки

Укрінформ
Генеральний прокурор Саудівської Аравії Сауд аль-Моеб у неділю заявив, що 11 принців королівської родини стоять перед судом за звинуваченням в «руйнуванні громадського миру та порядку».

Про це повідомляє Радіо Свобода.

«Незважаючи на поінформованість про те, що їхні вимоги не є законними, 11 принців відмовилися залишити територію (біля палацу – ред.), порушуючи громадський спокій та порядок», – сказав Моеб.

11 принців були відправлені до в’язниці Аль-Хайер з максимальною безпекою на південь від Ер-Ріяда.

Читайте також: У Саудівській Аравії від тюрми відкупилися 23 топ-корупціонери

Як повідомляв Укрінформ, влада Саудівської Аравії затримала 11 принців після того, як вони зібралися в королівському палаці в Ер-Ріяді в незвичному протесті проти заходів жорсткої економії. Також принци заявили про бажання отримати грошову компенсацію за смертний вирок їх родичу.

Указом короля Сальмана бен Абдель Азіза Аль Сауда в країні були введені реформи, які передбачають скорочення субсидій, запровадження ПДВ і скорочення пільг для членів королівської сім'ї, що включає і призупинення оплати рахунків принців за комунальні послуги.

Реформи були введені для того, щоб впоратися з падінням цін на нафту, яке спричинило дефіцит бюджету Саудівської Аравії. За оцінками експертів, у 2018 році дефіцит становитиме 195 мільярдів ріалів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-