Продовольча криза у Венесуелі: у супермаркети запускають, як в музей

Продовольча криза у Венесуелі: у супермаркети запускають, як в музей

Укрінформ
У Венесуелі військові та працівники поліції охороняють входи до супермаркетів, дозволяючи потрапити всередину лише обмеженій кількості покупців.

Про це повідомляє DW.

Як зазначається, відповідних заходів ужито, зокрема, у Каракасі після того, як у місті Кайкара за 460 кілометрів на південь від столиці щонайменше 20 магазинів були розграбовані, а 48 осіб затримані за незаконне присвоєння продукції. За неофіційними даними, унаслідок інцидентів загинули дві людини.

У країні гостро відчувається дефіцит продовольства у зв'язку з потужною інфляцією та браком коштів у скарбниці для закупівлі товарів за кордоном. Крім того, зарплати місцевих жителів часто не дозволяють їм придбати навіть базовий набір продуктів.

Влада відреагувала на дедалі більшу продовольчу кризу, зобов'язавши власників 26 мереж найпопулярніших супермаркетів знизити ціни на низку найменувань продукції. Після цього біля магазинів вишикувалися довжелезні черги. Для підтримання правопорядку залучили військових.

Читайте також: Венесуельський лідер опозиції Гевара попросив захисту в посольстві Чилі

Найбільш малозабезпечені верстви населення мають право претендувати на продовольчу допомогу, однак для цього влада має задовольнити їхній запит у письмовій формі.

Як відомо, рейтингове агентство Standard & Poor's 14 листопада 2017 року оголосило про частковий дефолт Венесуели. Заява була зроблена після того, як Каракас 12 листопада пропустив крайній термін виплати 200 мільйонів доларів за двома довгостроковими кредитами, а віце-президент Венесуели Тарек ель-Айссамі на зустрічі з міжнародними кредиторами не запропонував жодного виходу з фінансового глухого кута.

Раніше Вашингтон у рамках санкцій запровадив заборону на купівлю нових венесуельських боргових цінних паперів будь-якими особами на території США, що перешкоджає реструктуризації зовнішнього боргу Каракаса.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-