ЗМІ: Позов Манафорта проти спецпрокурора - це акт відчаю

ЗМІ: Позов Манафорта проти спецпрокурора - це акт відчаю

Укрінформ
Пол Манафорт, колишній голова виборчого штабу Дональда Трампа у 2016 році, який до того працював в Україні з "Партією регіонів", подав до суду у США позов проти спеціального прокурора Роберта Мюллера. 

Позов ставить під сумнів повноваження Мюллера, який раніше висунув офіційні звинувачення проти Манафорта, повідомляє Voanews

30 жовтня Манафорта і його бізнес-партнера Ричарда Гейтса звинуватили у змові проти США. Їм висунули обвинувачення за 12 пунктами і відправили під домашній арешт. Обвинувачення було висунуто спеціальним прокурором Робертом Мюллером, який очолює розслідування з приводу втручання Росії у вибори президента США у 2016 році та будь-яких зв'язків між штабом Трампа та урядом Росії.

Пункти обвинувачення включали перешкоджання діяльності урядових установ США, відмивання грошей, несплату податків, шахрайські дії та роботу в якості лобіста іноземної установи без реєстрації, що є кримінальним злочином у США.

У позові Манафорта проти Мюллера та Мін'юсту США стверджується, що злочини, які обвинувачення приписує Манафорту, жодним чином не пов'язані із виборчою кампанією США 2016-го року і стосуються виключно роботи Манафорта та Гейтса в Україні. Стверджується, що робота Манафорта в Україні завершилась у 2014-му, за два роки до того, як Манафорт приєднався до штабу Трампа на досить короткий проміжок часу.

За словами редактора видання ThinkProgress Джадді Легума, новий позов Манафорта проти Роберта Мюллера - це акт відчаю.

Справді, численні коментатори у США та за їхніми межами відзначали, що офіційні звинувачення проти Манафорта варто сприймати як частину тиску на нього з метою примусити свідчити проти президента США Трампа та його родини.

Читайте також: Суддя дозволила Манафорту вийти з-під домашнього арешту

Як підсумовує видання The Washington Times, позов вимагає, щоб суд скасував висунення обвинувачень з боку Мюллера та наказав спецпрокурору припинити розслідувати подій, які мали місце до президентської кампанії у США. Водночас у Манафорта твердять, що Мюллер при висуненні звинувачень проти Манафорта скористався показами останнього, які він дав у 2014-му Федеральному бюро розслідувань у якості свідка, в рамках розслідування ФБР щодо колишнього президента України Януковича.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-