Пошта Клінтон: республіканці виявили помилки у розслідуванні ФБР

Пошта Клінтон: республіканці виявили помилки у розслідуванні ФБР

Укрінформ
Республіканці у профільних комітетах Конгресу США вперше виявили свідоцтва того, що у ФБР були докази порушення закону екс-держсекретарем Гілларі Клінтон та її оточенням при передачі засекреченої інформації через особисту пошту.

Про це повідомляє The Hill.

"Республіканці на профільних комітетах Конгресу говорять, що вони виявили нові помилки та протиріччя у розслідуванні ФБР", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, законодавці виявили документи ФБР, в яких йдеться про "величезні обсяги" засекреченої інформації, що проходила через незахищену електронну пошту Клінтон та її помічників, і про те, що це є доказом кримінальної порушення.

Як ідеться в публікації, це є підтвердженням того, що один з ключових свідків у справі раніше дав неправдиві свідчення. За інформацією видання, в документах відомства ім'я цього свідка змінено, однак очевидно, що йдеться про співробітника комп'ютерної фірми, яка надавала допомогу в технічному обслуговуванні особистого поштового сервера Клінтон після того, як вона залишила пост держсекретаря.

Слідчі також підтвердили, що ФБР почало готувати заяву про зняття з Клінтон всіх обвинувачень тоді, як існували докази порушень за підсумками виклику свідків на допити, і до того, як федеральні агенти допитали ще більше десяти ключових свідків у справі.

Читайте також: У США будуть розслідувати, що стоїть за урановою “угодою” Клінтон з РФ

Як відомо, скандал у зв'язку з електронним листуванням Клінтон спалахнув у березні 2015 року. З'ясувалося, що вона, коли була держсекретарем, проти встановлених вимог вела службове листування з особистого облікового запису.

Влітку 2016 року ситуація, здавалося, була вичерпана, коли глава ФБР Джеймс Комі оголосив, що Клінтон проявила надзвичайну недбалість, але ознак злочинного умислу в її діях немає. Проте наприкінці жовтня глава ФБР відправив у Конгрес повідомлення, що виявлено нові листи Клінтон, і він починає нову перевірку.

За два дні до виборів Комі повідомив Конгрес про те, що після вивчення листів Клінтон відомство, як і раніше, не вважає за необхідне висунути їй обвинувачення, проте шкоду для кампанії Клінтон вже не можна було виправити.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-