Макрон побажав французам щоранку думати про свою країну

Макрон побажав французам щоранку думати про свою країну

Укрінформ
Всім європейцям слід бути амбітнішими у перебудові Європи, а французам - щоранку думати над тим, що вони можуть зробити для своєї країни.

Про це президент Франції Емануель Макрон сказав у новорічному вітанні французькому народові, передає кореспондент Укрінформу.

«Є два виклики, за які переживаю. Перший виклик - європейський. Ви мені потрібні - молоді європейці з усіх країн Європейського союзу, аби ви долучилися до громадських обговорень, щоб ви сказали, яку Європу ви хочете. А також аби допомогти нам її перебудувати, відновити, щоб мати більше європейських амбіцій», - сказав Макрон.

Читайте також: Особистість року: у Франції обрали одразу двох

Друга річ, про яку наголосив президент Франції - це про залученість нації до спільних зусиль у розбудові держави.

«Я потребую вашої залученості. Нація буде сильною, буде об’єднаною. Ми прийдемо до національної єдності, яка для мене є пріорітетом 2018 року. Це є можливим, якщо кожна і кожен з вас, там, де ви є на даний момент, візьмете участь у цих намаганнях, бо це наша спільна участь та відповідальність. Президент один не може цього забезпечити. Кожного ранку запитайте себе, що можете зробити для Франціі», - наголосив Макрон.

Читайте також: Маємо продовжувати зусилля для звільнення всіх полонених - Макрон

Французький президент жартома нарікнув, що його вітання зайняло 18 хвилин, але помічники попросили переписати відео і вкластися в одну хвилину.

Також він радиційно побажав всім щастя та здоров’я в новому році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-