Генсек ООН закликав світ об’єднатися, аби подолати загрози

Генсек ООН закликав світ об’єднатися, аби подолати загрози

Відео
Укрінформ
Генеральний Секретар ООН Антоніу Гутерреш попереджає, що перед світом у наступному році ймовірно постануть багато складних та нових загроз. 

У своєму новорічному зверненні Гутерреш закликав до більшої єдності для того, щоб подолати ці загрози та зробити світ більш мирним, повідомляє "Голос Америки".

Генсек визнав, що його сподівання на мир у 2017 році не справдилися. "На жаль, у багатьох відношеннях світ навпаки пішов у зворотньому напрямку", - заявив генсек. Гутерреш назвав своє звернення попередженням світові про небезпеку.

"Конфлікти поглибились, з’явились нові загрози. Занепокоєння навколо ядерної зброї на найвищому з часів холодної війни рівні. Кліматичні зміни відбуваються швидше, ніж ми реагуємо. Нерівність у світі зростає, ми є свідками жахливих порушень прав людини. Націоналізм та ксенофобія у момент, коли ми вступаємо в 2018 рік, на підйомі. Я закликаю до єдності", - сказав Гутерреш.

Читайте також: Ващиковський назвав три можливі варіанти розміщення місії ООН на Донбасі

Утім, додав він, "світ може стати безпечнішим, конфлікти та ненависть можна подолати. Однак лише в тому випадку, коли світові лідери об’єднаються для того, щоб подолати розкол та згуртувати людей навколо спільних цілей".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-