В Ірані тривають арешти учасників акцій протесту проти підвищення цін на продукти

В Ірані тривають арешти учасників акцій протесту проти підвищення цін на продукти

Укрінформ
Іранська поліція 29 грудня розігнала демонстрантів та заарештувала десятки людей у західному місті Керманшах та столиці країни Тегерані, де акції протесту проти підвищення цін набрали політичного забарвлення.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

"Поліція в Керманшаху розігнала приблизно 300 людей, які, зокрема, скандували «Політичні в’язні мають бути звільнені»", - йдеться у повідомленні.

За непідтвердженими даними, до демонстрації в Керманшаху були заарештовані до 50 людей у другому за величиною місті країни Мешхеді, де подібна акція відбулася на день раніше. На відео, поширених у мережі, чути, що люди вигукували гасла проти президента Хасана Роугані.

Про аналогічні протести також повідомляли з кількох інших міст. У Тегерані поліція, за словами заступника губернатора столичної провінції Моссена Хамадані, заарештувала близько 40 осіб, які зібралися на несанкціонований мітинг.

Читайте також: Екс-віце-президенту Ірану дали 63 роки тюрми за нецільове використання коштів

Ціни на значну кількість основних продуктів в останні дні зросли в Ірані на 40 відсотків. За даними Центрального банку Ірану, інфляція в країні становить близько 10 відсотків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-