Transparency викрила порушення законів російськими держкорпораціями

Transparency викрила порушення законів російськими держкорпораціями

Розслідування
Укрінформ
Антикорупційна організація Transparency International Russia опублікувала розслідування про порушення російськими держкорпораціями трудового законодавства і федеральних законів.

Доповідь опублікована на сайті організації.

Згідно з матеріалами Transparency, співробітники російських держкорпорацій мають фінансові інтереси в комерційних організаціях. В той же час подібну діяльність їм забороняє вести Трудовий кодекс.

Зокрема, за даними авторів розслідування, колишній міністр оборони Росії Анатолій Сердюков, що обіймає посаду індустріального директора корпорації "Ростех", є учасником ТОВ "Ординка 40". Сердюков досі числиться у списках засновників компанії і має частку в 50%.

Читайте також: Топ-кейси і Антикорупційний суд: Transparency назвав ключові завдання на 2018 рік

У доповіді Transparency згадується і генеральний директор "Роскосмосу" Ігор Комаров, призначений на цю посаду президентом Росії. З публікації виходить, що він також порушує трудове законодавство. Наразі він є власником яхт-клубу в Самарській області.

У числі інших порушень з боку держкорпорацій: неповна публікація фінансової звітності, порушення антимонопольного законодавства, недостатня достовірність відомостей про доходи і майно у співробітників корпорацій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-