Таліби застрелили п'ятьох мандрівників в Афганістані

Таліби застрелили п'ятьох мандрівників в Афганістані

Укрінформ
Представники влади провінції Газні в центральному Афганістані повідомили про те, що бойовики руху "Талібан" в ніч на вівторок стратили п'ятьох мандрівників.

Про це пише DW.

"Місцева влада повідомляє, що радикали зупинили транспорт, яким рухалися мандрівники, витягли їх звідти і розстріляли", - сказано в повідомленні.

Особи загиблих поки не встановлені. Представник ісламістського руху "Талібан" заявив, що організація бере на себе відповідальність за атаку. За його словами, п'ятеро убитих чоловіків були солдатами.

Читайте також: В Афганістані впіймали одного з ватажків "Талібану"

Нагадаємо, що таліби і інші групи бойовиків в Афганістані активізували напади на урядові сили та представників міжнародної коаліції після виведення з країни більшої частини військ НАТО в 2014 році. Вони ведуть боротьбу з урядом Афганістану з метою захоплення влади в країні.

Читайте також: В Афганістані вбиті десять талібів

В останні місяці учасники руху облаштували ряд нелегальних "пропускних пунктів" на підконтрольних їм територіях. Там вони обшукують автобуси і приватні автомобілі, шукаючи держслужбовців, співробітників служб безпеки і підрядників міжнародних організацій. За минулі два роки бойовики "Талібану" викрали сотні мандрівників, десятки - вбили.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-